Innledning - Dialogboks for oppslag

Skriv ut| Vis alle emner| Skriv ut alle emner| Funksjoner Mobile Edition

0.20 Innledning - Dialogboks for oppslag

Introduksjon

Dialogboksen for oppslag bruker du typisk for å velge hvilken oppføring du vil knytte til en annen oppføring. Denne vil du benytte svært ofte i daglig bruk. I dialogboksen vil du finne en liste over oppføringer av ulike typer. Hvilken type oppføringer som vises vil være avhengig av hvilken funksjon du jobber med. Dette kan eksempelvis være firmaer, kontaktpersoner, prosjekter eller saker.

Åpne dialogboksen for oppslag

Dialogboksen for oppslag åpnes ved å klikke på knappen "Søk" til høyre i oppslagsfeltet. I mange tilfeller kan du også åpne denne dialogen ved å klikke på tekstvisningsfeltet i oppslagsfeltet.

Fjerne en valgt verdi

Hvis du ønsker å fjerne en valgt verdi i et oppslagsfelt, kan du klikke på knappen "Fjern verdi" til høyre i oppslagsfeltet. Du kan også klikke på knappen "Søk" og velge "Fjern" i verktøylinjen i dialogboksen for oppslag.

Søke etter oppføringer

For å søke etter oppføringer, skriver du inn søkeordet ditt i søkeboksen og velger knappen "Søk". Noen typer oppslag kan ha forhåndsdefinerte valg i listen allerede. Hvis du finner det du leter etter med én gang, slipper du å søke. Merk deg at det kan hende det finnes flere oppføringer tilgjengelig, selv om det fremkommer noen i listen når du åpner vinduet. Bruk da søkefunksjonen for å få frem ytterligere oppføringer. Dette kommer av at noen oppslagstyper har en funksjon som tilbyr deg standardsøk i henhold til den konkrete situasjonen.

Velge en oppføring fra søkeresultatet

Når du har søkt deg fram til den oppføringen du ønsker å benytte, dobbeltklikker du på ønsket element i listen for søkeresultater. Du kan også klikke på "OK" på verktøylinjen eller bruke hurtigtasten <ENTER> for å lukke vinduet og sette inn valgt oppføring.

Avbryte valg

Hvis du ikke ønsker å velge en oppføring, klikker du på "Avbryt" på verktøylinjen eller benytter hurtigtasten <ESC>. Vinduet vil da lukkes uten at du har endret noe.

Detaljer for oppføringer

Når du klikker på oppføringer i søkeresultatet med musa eller navigerer med piltastene, vil du få detaljinformasjon om hver enkelt oppføring til høyre i vinduet. Dette kan være til god hjelp hvis du er usikker på hvilket element du skal velge i søkeresultatet.

Opprette nye oppføringer

Noen typer oppslag gir deg mulighet for å opprette en ny oppføring direkte fra oppslagsvinduet. I tilfelle vil det finnes en knapp "Ny" eller "Nytt" på verktøylinjen. Dette gjelder blant annet oppslag for firmaoppføringer.