Innledning - Popup-blokkering

Skriv ut| Vis alle emner| Skriv ut alle emner| Funksjoner Mobile Edition

0.5 Innledning - Popup-blokkering

Introduksjon

De fleste moderne nettlesere har nå en innebygd funksjon for blokkering av uønskede popup-vinduer. Når en webside åpner et nytt nettleservindu for å vise informasjon til brukeren, sier vi at den åpner en popup (eller sprettoppvindu). Noen nettsteder misbruker popup-vinduer til å vise reklame eller prøve å lure brukeren til å utføre en handling.

For å unngå irriterende uønskede popup-vinduer, benytter man en popup-blokkerer ("popup blocker"). Som nevnt i starten har de fleste moderne nettlesere slik funksjonalitet innebygd. I tillegg kan slik funksjonalitet ligge i 3. partsprogrammer som Google Toolbar, ZoneAlarm eller andre programmer.

Implikasjoner i XS Office

Noen av funksjonene i XS Office vil generere popup-vinduer som kan aktivere popup-blokkereren din. Spesielt utsatt for dette er bruk av hurtigtaster for åpning av vinduer. Gode eksempler på dette er bruk av F1 for å starte hjelpefunksjonen eller F9 for å kontakte oss fra XS Office.

Hvordan unngå popup-blokkereren i XS Office?

Nedenfor finner du oversikt over prosedyren for å deaktivere popup-blokkereren for XS Office i noen vanlige nettlesere. Husk at det også kan finnes andre programmer som for eksempel Google Toolbar som deaktiverer popup-vinduene. Fremgangsmåten i disse programmene vil variere, men de fleste vil gi deg informasjon om at en popup ble blokkert. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på vedrørende popup-vinduer og XS Office.

Firefox

• Start Firefox og logg inn til XS Office.
  • Trykk på funksjonstasten F9 ("Kontakt oss") for å aktivere popup-blokkereren.
  • Hvis popup-blokkereren er aktiv for XS Office, vil du få opp en informasjonsdialogboks. Trykk "OK" her.
  • Klikk på knappen "Innstillinger" til høyre på den gule informasjonslinjen øverst i Firefox.
  • Velg "Tillat sprettoppvinduer fra ...".
  • Trykk på funksjonstasten F9 ("Kontakt oss") på nytt for å verifisere at popup-vinduer nå er tillatt for XS Office.

Opera

Popup-blokkereren i Opera vil normalt ikke blokkere funksjoner i XS Office. Hvis du likevel skulle støte på problemer, kan du bruke prosedyren angitt under.
  • Start Opera og logg inn til XS Office.
  • Høyreklikk i selve websiden og velg "Rediger innstillinger for nettsted".
  • I dialogboksen som kommer frem velger du "Åpne alle sprettoppvinduer" i rullegardinmenyen "Sprettoppvinduer" på fanekortet "Generelt".
  • Velg "OK" for å bekrefte handlingen og lukke dialogboksen.

Safari

Popup-blokkereren i Safari vil normalt ikke blokkere funksjoner i XS Office.

Google Chrome

Popup-blokkereren i Google Chrome vil normalt ikke blokkere funksjoner i XS Office.

Internet Explorer 6.0, 7.0 og 8.0

• Start Internet Explorer og logg inn til XS Office.
  • Trykk på funksjonstasten F9 ("Kontakt oss") for å aktivere popup-blokkereren.
  • Hvis popup-blokkereren er aktiv for XS Office, vil du få opp en informasjonsdialogboks. Trykk "OK" her.
  • Klikk på den gule informasjonslinjen øverst i Internet Explorer.
  • Velg "Alltid tillat popup-vinduer fra dette området...".
  • Velg "Ja" i dialogboksen som kommer frem for å bekrefte ditt valg.
  • Trykk på funksjonstasten F9 ("Kontakt oss") på nytt for å verifisere at popup-vinduer nå er tillatt for XS Office.

Internet Explorer 9.0

• Start Internet Explorer og logg inn til XS Office.
  • Trykk på funksjonstasten F9 ("Kontakt oss") for å aktivere popup-blokkereren.
  • Hvis popup-blokkereren er aktiv for XS Office, vil du få opp en informasjonsdialogboks. Trykk "OK" her.
  • Klikk på informasjonslinjen nederst i Internet Explorer.
  • Klikk på "Alternativer for dette området".
  • Velg "Alltid tillat".
  • Trykk på funksjonstasten F9 ("Kontakt oss") på nytt for å verifisere at popup-vinduer nå er tillatt for XS Office.