Organisasjon - Ansatte

Skriv ut| Vis alle emner| Skriv ut alle emner| Funksjoner Mobile Edition

2.3 Organisasjon - Ansatte

Introduksjon

"Organisasjon - Ansatte" viser oversikt over organisasjonens ansatte. Du kan registrere ansatte selv om de ikke har en brukerkonto for XS Office. Ansatte som har brukerkonto vil symboliseres med grønn dress i listen. Ansatte uten brukerkonto i XS Office vil ha blå dress i listen. Det finnes også en grafisk fremstilling over de ansatte fordelt på avdelinger. Se Organisasjon - Organisasjonsplan for informasjon om denne.

Hvis du ønsker informasjon om tilstedeværelse for de ansatte, se Samhandling - Tilstedeværelse.

Se Admin - Ansatte for informasjon om registrering av ansatte og endring av informasjon. For endring av dine egne personalia, se Min side - Min profil.

Felter i liste over ansatte

Listen under viser hvilke felter som vises i listen for ansatte (Organisasjon - Ansatte).
  • (Konvolutt med lyn): Klikk for å sende en direktemelding til den ansatte. Se Meldinger - Direktemeldinger ut.
  • Navn: Navn på ansatt. Symbol med grønn dress = har brukerkonto. Blå dress = har ikke brukerkonto. Klikk for å åpne ansattkortet.
  • Avdeling: Angir hvilken avdeling den ansatte jobber i.
  • Avdelingskontor: Angir hvilket avdelingskontor den ansatte jobber ved.
  • E-postadresse: E-postadresse for ansatt. Klikk for å sende en e-post til den ansatte. Se Meldinger - Sendte elementer.
  • Direktetelefon: Telefonnummer til ansatt på arbeidsstedet.
  • Mobiltelefon: Mobiltelefonnummer til ansatt. Klikk for å sende en SMS til den ansatte. Se Meldinger - Sendte SMS.
  • Hjemmetelefon: Hjemmetelefonnummer til ansatt.

Vise bilder av ansatte i listen

Hvis du ønsker å se bilder av ansatte i listen, velger du knappen "Vis foto" i verktøylinjen. Ansattlisten vil da utvides og bilder av ansatte vil komme frem under navnene deres. For å slå av visning av fotografier, velg "Skjul foto" fra verktøylinjen.

Ansattkort/visittkort

Når du klikker på navnet til en ansatt i ansattlisten (eller på initialene til en ansatt i en annen liste), vil du åpne ansattkortet. Ansattkortet inneholder følgende informasjon:
  • Navn: Navn på ansatt etterfulgt av et symbol som indikerer ansattes kjønn.
  • (Bilde): Viser profilbilde av ansatt. Dette må den aktuelle brukeren selv legge inn under Min side - Min profil eller en annen bruker via Admin - Ansatte.
  • Initialer: Initialer for ansatt.
  • Stillingstittel: Yrkestittel/stillingstittel for den ansatte.
  • E-postadresse: E-postadresse for ansatt. Klikk for å sende en e-post til den ansatte.
  • Telefon arbeid: Telefonnummer til ansatt på arbeidsstedet. Hvis du har "Click-to-call"-funksjonalitet vil det vises et telefonsymbol til høyre for telefonnummeret. Se under.
  • Mobiltelefon: Mobiltelefonnummer til ansatt. Klikk på telefonnummer for å sende SMS. Hvis du har "Click-to-call"-funksjonalitet vil det vises et telefonsymbol til høyre for telefonnummeret. Se under.
  • Telefon hjemme: Hjemmetelefonnummer til ansatt. Hvis du har "Click-to-call"-funksjonalitet vil det vises et telefonsymbol til høyre for telefonnummeret. Se under.
  • Hjemmeadresse: Hjemmeadresse for ansatt.
  • Brukergruppe: Angir hvilken brukergruppe den ansatte er tilknyttet.
  • Personlig webside: Adresse til privat hjemmeside for ansatt.
  • Fødselsdato: Fødselsdato for ansatt.
  • Ansettelsesstatus: Ansettelsesstatus for ansatt.
  • Stillingsprosent: Stillingsprosent for ansatt angitt i %.
  • Ansettelsesdato: Ansettelsesdato for den ansatte.
  • Avdeling: Angir hvilken avdeling den ansatte jobber i.
  • Avdelingskontor: Angir hvilket avdelingskontor den ansatte jobber ved.
  • Salgsregion: Angir hvilken salgsregion den ansatte er tilknyttet.
  • Opprettet: Tidspunkt den ansatte ble registrert samt initialer til den ansatte som utførte handlingen.
  • Sist endret: Tidspunkt den ansatte ble sist lagret samt initialer til den ansatte som utførte handlingen.
  • Notat: Fritekstnotat for ansatt.

Click-to-call

Hvis du har avtale om integrert IP-telefoni i XS Office, kan du ringe til de ansatte direkte fra XS Office. Dette kalles ofte "Click-to-call" siden du kan starte en samtale ved å klikke på et ikon.

Sende direktemelding til en ansatt

Du sender direktemelding til en ansatt ved å klikke på lynsymbolet til venstre for navnet til den aktuelle ansatte i ansattlisten. Du kan også sende en direktemelding ved å klikke på knappen "Direktemelding" på ansattkortet. Se Meldinger - Direktemeldinger ut for informasjon om direktemeldinger i XS Office.

Sende e-post til en ansatt

Du kan sende en e-post til en ansatt ved å klikke på e-postadressen i listen. Du kan også sende e-post ved å klikke på e-postadressen i ansattkortet. Se Meldinger - Sendte elementer for informasjon om e-post i XS Office.

Sende SMS til en ansatt

Du kan sende en SMS til en ansatt ved å klikke på mobiltelefonnummeret i listen. Du kan også sende SMS ved å klikke på mobiltelefonnummeret i ansattkortet. Se Meldinger - Sendte SMS for informasjon om SMS i XS Office.

Opprette en ny ansatt

For å opprette eller endre på ansatte, se Admin - Ansatte.

Sletting av ansatte

For å slette eller deaktivere ansatte, se Admin - Ansatte.

Analysere ansatte

Listen over ansatte kan eksporteres til Excel-format via en egen Excel-knapp på verktøylinjen.

Organisasjon
Fakta
Fødselsdager
Gullklokka
Aksjonærer
Styret
Organisasjonsplan