Handel - Kontoplangrupper

Skriv ut| Vis alle emner| Skriv ut alle emner| Funksjoner Mobile Edition

9.31 Handel - Kontoplangrupper

Introduksjon

Kontoene i kontoplanen er ofte delt i kontoplangrupper for balanse og resultat. Kontoplangruppene inneholder kontoer fra et nummer til et nummer og gir en logisk gruppering av kontoer.

I Norge benyttes som oftest kontoplan i henhold til norsk standard NS 4102. XS Office leveres med NS 4102 forhåndsinstallert. Det er gunstig om økonomisystemet også benytter NS 4102 eller at kontoene i XS Office tilpasses økonomisystemets kontoplan.

Felter i listen over kontoplangrupper

Listen under viser hvilke felter som vises i listen over kontoplangrupper ("Handel - Innstillinger - Kontoplangrupper").
  • Fra: Laveste kontonummer som inngår i denne gruppen.
  • Til: Høyeste kontonummer som inngår i denne gruppen.
  • Navn: Navn på kontogruppe (klikk for å åpne kontogruppe).
  • Notat: Fritekstnotat for kontogruppe.
  • Gruppe: Kontoplangruppe kontoen tilhører.
  • Sist endret: Tidspunkt for siste endring av kontogruppen.
  • Av: Initialer til den som lagret kontogruppen sist.

Opprette en ny kontogruppe

Nye kontogrupper opprettes ved å velge "Ny kontogruppe" fra verktøylinjen på siden "Handel - Innstillinger - Kontoplangrupper".

Innfyllingsfelter for kontogruppe

• Navn: Navn på kontogruppe.
  • Fra kontonr: Laveste kontonummer som inngår i denne gruppen.
  • Til kontonr: Høyeste kontonummer som inngår i denne gruppen.
  • Notat: Fritekstnotat for kontogruppe.

Analysere kontoplanen

Listen over kontoplangrupper kan eksporteres til Excel-format via en egen Excel-knapp på verktøylinjen.