Handel - Bilagsarter

Skriv ut| Vis alle emner| Skriv ut alle emner| Funksjoner Mobile Edition

9.32 Handel - Bilagsarter

Introduksjon

Alle bilag som registreres i XS Office må merkes med bilagsart. Bilagsarter gjør det enkelt å sortere ut bilag etter type fra regnskapet. Typiske bilagsarter er "Inngående faktura" og "Utgående faktura".

Når bilagsregistrering med XS Office tas i bruk, bør man påse at bilagsartene i XS Office samsvarer med bilagsartene i økonomisystemet. Numrene for bilagsartene kan enkelt justeres i XS Office slik at de samsvarer med økonomisystemet.

Felter i liste for bilagsarter

Listen under viser hvilke felter som vises i listen for bilagsarter ("Handel - Innstillinger - Bilagsarter").
  • Bilagsart: Nummer for bilagsart.
  • Navn: Beskrivende navn for bilagsart - for eksempel "Inngående faktura" (klikk for å åpne bilagsart).
  • Std. konto: Brukes for å definere en standard konto i kontoplanen ved bruk av denne bilagsarten.
  • Std. firma: Brukes for å definere en standard leverandør/kunde for bilag med denne bilagsarten.
  • Notat: Fritekstnotat for bilagsart.
  • Sist endret: Tidspunkt for siste endring av bilagsart.
  • Av: Initialer til den som lagret bilagsarten sist.

Opprette en ny bilagsart

Bilagsarter opprettes ved å velge "Ny bilagsart" fra verktøylinjen på siden "Handel - Innstillinger - Bilagsarter".

Innfyllingsfelter for bilagsarter

• Bilagsart: Nummer for bilagsart (tall som samsvarer med økonomisystem).
  • Navn: Beskrivende navn for bilagsart - for eksempel "Inngående faktura".
  • Notat: Fritekstnotat for bilagsart.
  • Standard firma: Brukes for å definere en standard leverandør/kunde for bilag med denne bilagsarten.
  • Standard konto: Brukes for å definere en standard konto i kontoplanen ved bruk av denne bilagsarten.

Analysere bilagsarter

Listen over bilagsarter kan eksporteres til Excel-format via en egen Excel-knapp på verktøylinjen.